Hitta kontrolslokal / studio för musik

I veckan som gick träffade jag min polare Peter på en god brunch för att plocka upp vad som hänt den senaste tiden. Vi stod varandra rätt nära en gång men har helt enkelt blivit att man träffats mer och mer sällan.

Hur som helst var han i behov av en ny lokal eller snarare studio för sin musik och jag har själv tänkt i samma banor vilket gjorde att vi ganska snabbt for in på ämnet.

Att leta efter kontorslokal där man kan utöva musik i någon form är inte alltid så lätt. Precis som när man letar kontor i vanliga situationer så krävs det att det är rätt hyra, rätt läge och rätt storlek.

Förutom det där självklara så ska kontorslokalerna även ha rätt utformning där man kan ljudisolera och göra om så det blir lite mer som en studio i den mån vi vill ha. Det är inte säkert att alla fastighetsägare är så intresserade av ha oss ”musiker” i deras lokaler utan det beror som sagt helt på en mängd faktorer till hur bra ljudisolerat det är, hur öppensinnade de är och vad vi som hyr kan tänka oss att göra för att inte störa andra i byggnaden.

Att jobba med ljud är idag inte så problematiskt då det finns bra och prisvärda sätt att ljudisolera bra och hörlurar har kommit långt också vilket används väldigt flitigt i arbetet. Att mixa ihop ljudspår och all administrativ tid vid datorn är idag snarare bättre att ha hörlurar än något annat.

Som en personlig notis här kan jag ju säga att jag kör trådlösa oftast mest för att jag gillar att gå runt medan jag känner av musiken och hur allt hänger ihop för mig.

Jag har i skrivande stund ingen bra arbetsplats alls utan har jobbat mycket hemifrån det senaste året och Peter har delat plats med andra men tvingas nu flytta vilket i och för sig passar honom väldigt bra rent praktiskt ändå.

Eftersom vi båda letar arbetsplats och efter mycket snack om vad man skulle vilja få ut av det så verkar vi förvånansvärt synkroniserade. Den ena brunchbiten till den andra så slutade det med att vi ska kolla mer på möjligheterna att kanske dela kontorslokal.

Möjligheterna ökar avsevärt om man kan tänka sig dela men det är samtidigt inget vi huggit i sten utan det är mest om vi hittar en perfekt lokal som passar båda men som är för stor / dyr för endast en av oss så ska vi undersöka saken närmare.

Jag har sedan en tid tittat på lediga kontorslokaler för uthyrning men det är som sagt svårt att hitta något bra när man har specifika krav.