Trenden med jultröjor håller i sig

Jag kan nu konstatera att trenden som kommit från USA med jultröjor håller i sig. Allt tyder också på att vi ännu inte sett toppen på detta och när det egentligen kommer vända är mycket osäkert.

Jultröjor har under en lång tid varit något som varit populärt i USA. Från en första början var det nog snarare lite tveksamt att bära tröjan man fått av mamma eller mormor och som man sedan bär med tveksam stolthet.

Det är ett roligt koncept som senaste decenniet tagit fart och blivit väldigt populärt. Egentligen bygger det mycket på samma koncept som dessa äldre jultröjor men man tar det flera steg extra och gör det så fult att det i praktiken blir rätt snyggt även om det inte alls följer de normala trenderna.

Jag kan bara försöka förstå hur vanliga modebranschen anser om dessa tröjor. Jag tycker konceptet är kul och jag misstänker att de trott att detta var något som snabbt skulle blåsa över och avta i popularitet. Istället har vi börjat se nya tröjor och nya motiv.

Idag är det inte ovanligt att jultröjorna anspelar på motiv från populära TV-serier eller filmer. Eller varför inte bara ta allt ett steg längre och införa riktiga ljus i tröjan som blinkar för att maximera den där julkänslan alla jagar.

Jag fascineras över hur många olika jultröjor det finns idag. Vill du köpa en till nästa jul så gör det innan säsongen drar igång för bästa pris och utbud. Jag har själv tittat på www.jultrojbutiken.se som har den blinkade tröjan.