Snart bär resan av till Egypten

Om två veckor lyfter planet mot Egypten. Ett fantastiskt land som blivit billigare att resa till enligt de källor jag snubblat över. Jag hoppas givetvis det stämmer för jag kan inte påstå att flygbiljetten och hotellet var mycket billigare än vad som känns normalt.

Väl nere i Egypten ska vi passa på att dyka i Röda Havet. Bilden ovan är lånad men jag måste säga att det ser fantastiskt ut och jag hoppas det blir en härlig upplevelse. När jag var där som liten provade vi på att snorkla och det var något av det bästa jag varit med om – ett minne som följt mig sedan dess.

Jag tror inte vi kommer göra någon utflykt till Kairo och Gizaplatån för att se Pyramiderna. Det känns faktiskt som att har man sett dem en gång så räcker det. Konungarnas dal har dock varken jag eller min sambo varit i så det lutar mer åt ett besök dit. Kanske en romantisk kryssning på Nilen och känna lite hetta från mer än bara solen.

Vi kommer i alla fall att ta det lite som det kommer. Dykningen är viktigast för båda och vi kommer förmodligen vara ute till havs minst 3 av 7 dagar.