Slushdrinkar min storfavorit på marknader

Ca 3 veckor kvar till skolavslutningarna drar igång och allt studentfirande är på topp. En tid jag verkligen uppskattar även om temperaturen inte alltid är på sin topp i början av juni.

Något jag kom att tänka på här om dagen är slushdrinkar och hur fantastiskt goda de är att njuta av under sommarmånaderna. Du vet de där varma dagarna när man nästan letar efter skuggan för att den höga värmen direkt i solen är för jobbig. Då är det perfekt med en riktigt god och svalkande slushdrink.

Runt om i Skåne så är det i juli månad flera stora marknader där kanske Sjöbo marknad och Kiviks marknad är de allra största. Jag brukar försöka besöka en marknad för att få den där traditionella sommarkänslan. Om jag kan så matchar jag alltid det med det bästa vädret så man kan gå bland stånden och beställa en slush när man springer på någon som säljer det.

Min morbror brukar resa runt med ett stånd på vissa marknader. Jag har försökt få honom till att köpa in en slushmaskin så jag kan åka hem till honom och använda den vid behov samtidigt som han kan sälja slush på marknader. Han tycker dock det räcker med att sälja munkar och annat marknadsgodis men jag tror det finns stor potential i slush.

Det är dock kanske billigare för honom att bara hyra en slushmaskin av någon som tillhandahåller det i Skåne. Det är förmodligen både billigare och bättre i slutändan.

Har ni någon slush-favorit? Ett tag köpte jag alltid det till bion då en av salongerna brukade ha ventilationsproblem och det blev så ruskigt varmt under sommaren. Därför blev det en självklarhet att köpa med sig någon riktigt kall drink in till filmen.