Låna pengar till Black Friday shopping?

Black Friday, Black Week och Cyber Monday dominerar höstens handel i slutet av November. Det är tack vare den amerikanska högtiden Thanks Giving som vi också kan njuta av riktigt fina fynd.

Att handla på Black Friday kan innebära möjligheten att spara mycket pengar på sånt man ändå hade tänkt handla. Till skillnad från mellandagsrean har du här möjligheten att köpa julklappar till familj och vänner samtidigt som du investerar i sånt du själv vill ha och behöver.

Nyckeln till att inte göra bort sig på en rea är att faktiskt vara prismedveten. Bara för att något är på ”sale” behöver det inte innebära att priset är mycket bättre än annars. Är det då en produkt man kan vänta med finns det liten anledning att köpa det just då.

En annan risk är att man motiverar köpet ”för att det är billigt” och på så sätt handlar sånt som man kanske vill köpa men som man inte annars hade köpt. I ett sådant läge kan det faktiskt innebära att man slösar pengar på onödiga inköp på rean. Detta är ett ganska vanligt fenomen när man höjer suget efter en vara bara för det är billigt.

Men man kan också göra många bra fynd så det gäller att ha sparat ihop pengar så man faktiskt kan göra bra fynd på Black Friday. Upp till 50 % på varor är inte ovanligt så funderar man på att köpa TV, ny dator, mobil eller annat dyrt så kan det absolut vara läge att vänta in det.

En intressant aspekt är at man faktiskt kan låna pengar för att shoppa på Black Friday om man inte har tillräckligt på sitt bankkonto. Det kan tyckas vara en farlig strategi men gör man genomtänkta köp och har bra möjligheter att betala tillbaka lånet kan det faktiskt vara det bästa.

Det är nämligen så att det är fullt möjligt att det du sparar på köpet på Black Friday är mer än vad det kostar att låna pengar några månader. Om du vill göra stora fynd på Black Friday men ditt bankkonto är tomt så kan det vara läge att spara in hemsidan Nytt Lån för att se om där finns något som passar dig.

Gör dock inga köp du inte behöver och låna inte pengar om du inte har råd.