Håll dig i form – början innan sommaren

Att hålla sig är form är något som jag tycker är mycket viktigt och vissa år är det tuffare än andra. Jag vet av egen erfarenhet att många står på vårkanten och berättar för sig själva att de ska komma igång med träningen, men sen händer det inte mycket mer än så.

Om du läser detta och känner igen dig så ta min uppmaning att göra något nu med det samma. Det spelar ingen roll om himmeln aldrig varit så grå innan och om temperaturen slår bottenrekord för månaden. Ut med dig även om det bara är för en kort stund. Du kommer känna dig stolt efteråt!

Vissa befinner sig i ett ännu värre stadium där de behöver handla träningsutrustning. Det kan röra sig om ett par löparskor och lämpliga kläder att på sig och då går det kanske inte att bara ge sig ut spontant även om vädret är bra. Men här gäller det att sluta vela. Se det som första träningspasset att åka till närmsta sportbutik och få hjälp att köpa ett bra träningsskor som är riktigt bra för dig. Gå inte in och köp de som är snygga utan be om hjälp för det är viktigt att du får rätt skor.

Till sist vill jag uppmana er att komma igång nu och inte till sommaren. Det är skönt att ha kommit över den jobbigaste fasen innan sommaren om man haft ett uppehåll under en längre tid.