Flyg och hotell till Paris bokat

Det blev aldrig någon resa till Medelhavet tyvärr men och andra sidan har jag nu istället fått chansen att resa till Paris i slutet av sommaren och få uppleva den härliga staden.

Jag kommer anlända i slutet av Augusti och få uppleva Paris på sensommaren. Jag hoppas att det medför flera fördelar för mig och att vädret håller sig på topp under min resa. Jag föreställer mig att Paris är fantastiskt vackert även då, kanske t.o.m. charmigare när turismen börjat avta lite.

Nu har jag äntligen bokat både hotell och flyg till Paris och jag kommer bo väldigt centralt, inte alls långt ifrån Notre Dame. Nu kan jag typ ingenting om Paris men jag tror distrikten börjar där ifrån någonstans och går utåt i en spiral.

Hotellet jag valde är ett ganska enkelt trestjärnigt hotell där jag tyckte man fick allt det där man vill få på ett hotell med ett lagom stort hotellrum, eget badrum och en restaurang på hotellet som serverar frukostbuffé. Det känns aldrig lika jobbigt att betala för detta när det ingår i hotellpriset och man slipper leta upp någonstans att äta på morgon utan kan i lugn och ro gå ner, äta sin frukost och sedan bege sig iväg ut för att upptäcka Paris.

Jag valde att söka efter hotell i Paris för att få en uppfattning om vad priserna låg på i de centrala delarna. Det dröjde inte länge förrän jag insåg att jag nog inte borde satsa på varken fyra eller fem stjärnor i standard. De priserna var ganska höga i Augusti och jag kan tänka mig att de är ännu högre i Juli. Jag hade ändå inte tänkt spendera mycket tid på hotellet så det känns rimligt att gå ner i standard så länge man får en egen dusch tycker jag.

Nu kommer jag att ha möjligheten att vandra runt mycket och det ska jag verkligen utnyttja med mina friska ben. Det kanske blir lite tunnelbana eller något annat transportmedel men det tar jag spontant när det behövs.

Det jag kanske ser fram emot allra mest att besöka i Paris är Louvren. Givetvis är Eiffeltornet, Triumfbågen och Sacre-Coeur också med på min lista men det ska bli riktigt kul att få vandra runt i ett museum med så välkänd konst med t.ex. Mona Lisas Leende. Nu är jag sjukt exalterad över resan och är så glad att jag hoppade över restresan.